Lesmethode programmeren

RoboSchool heeft een lesmethode programmeren ontwikkeld samen met verschillende een basisscholen. Hierdoor sluit deze goed aan bij de praktijk. De lessen zijn zo ontwikkeld dat de leerlingen zelfstandig en ontdekkend leren hoe je kunt programmeren. Met robots en gamification maken we gebruik van de intrinsieke motivatie van leerlingen.

Lesmateriaal

Handleiding

Bij elke robot ontvangt de leerkracht een beknopte handleiding rondom het gebruik van de robot en ideeën/inspiratie om de lessen te introduceren.

Opdrachten & wegwijzers

De leerlingen ontvangen een opdrachtenboek om zelfstandig met de robots aan de slag te kunnen. Eerst leren ze via een hello world-instructie hoe iets werkt. Daarna wordt ermee gevarieerd.

Antwoorden

Het antwoordenboek zorgt ervoor dat leerlingen altijd de werkende code kunnen vinden. Hierdoor is hoeft de leerkracht de code niet zelf te corrigeren en bespaart tijd.

instructievideo's & online leeromgeving

In instructievideo’s wordt aan de kinderen eenvoudig uitgelegd hoe de robots te programmeren zijn. Deze video’s kunnen ze stap voor stap nadoen, zodat ze precies weten wat ze moeten doen. Dit noemen we wegwijzers. Vervolgens zijn er opdrachten om te variëren op het geleerde. De video’s kunnen zowel met, als zonder geluid worden gevolgd.

RoboSchool biedt een totaal pakket in 1 programmeerbox. Er zitten robots in die ‘s nachts kunnen worden opgeladen, zodat ze de volgende weer klaar zijn voor gebruik. Er zit lessen bij die je ernaast kunt houden. En er is veel videomateriaal waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe alles werkt.

Gratis lessen Bee-Bot

RoboSchool biedt de lessen gratis aan voor B-bot voor de schateiland-, boerderij- en alfabet-mat. Dowload hier de lessen en handleiding van B-bot.

Beebot op mat