2019-Okt-10

Het belang van programmeren erkend!

In het voorstel voor Digitale geletterdheid dat curriculum.nu afgelopen donderdag 10 oktober aan minister Slob aanbood, heeft programmeren nu echt een eigen plek gekregen.  

Leerlingen leren dat de mens bepaalt op welke manieren apparaten worden aangestuurd, ook al lijkt steeds meer vanzelf te gebeuren. Ze leren de basisprincipes van programmeren en leren gebruik te maken van concepten van computational thinking, zodat zij deze kunnen inzetten om problemen op te lossen. RoboSchool is verheugd deze vaardigheden aan nog meer scholen te mogen aanbieden.

Bron: Forbes.com

2019-Apr-25

Robot automatisering vervangt veel banen in de toekomst

Robot automatisering verandert veel in de toekomst. De OECD geeft aan dat over 20 jaar mogelijk de helft van alle banen is vervangen door robots. Deze trend levert ook nieuwe mogelijkheden, maar alleen aan degene die zijn voorbereid. De OECD waarschuwt dat training niet degene bereikt die dit het meest nodig hebben.

Bron: Bloomberg

2019-Feb-08

Bibliotheek Utrecht bundelt krachten met Roboschool voor digitale geletterdheid

RoboSchool en de Bibliotheek Utrecht streven hetzelfde doel na: digitale geletterdheid toegankelijk maken voor iedereen. RoboSchool doet dit door de drempel voor basisscholen te verlagen met de lesmethode ‘Leren programmeren’. Waarmee je leren programmeren voor alle leerlingen leuk en haalbaar maakt.
In de bibliotheek vind je het laboratorium met een heel assortiment aan educatieve robots, 3D printers en lasersnijders. Kinderen kunnen hier experimenteren en ervaren hoe leuk het is met techniek aan de slag te gaan. Leerkrachten e.a. kunnen zicht inschrijven.

Bron: Bibliotheek Utrecht

2018-Mei-29

Albert Heijn draagt een steentje bij aan leren programmeren

Met de nieuwe spaaractie van Albert Heijn leren kinderen op een leuke manier van alles over technologie, wetenschap en programmeren. Wouter Kolk, CEO van Albert Heijn: “De rol van technologie in onze samenleving wordt steeds belangrijker. Met deze actie willen we kinderen laten kennismaken met de wereld van tech. Zo ontdekken ze zelf hoe leuk tech is en hoe het vooruitgang mogelijk maakt.”

2018-Mei-06

Kan iedereen programmeren?

Natuurlijk kan iedereen leren programmeren. Als je bijvoorbeeld honderd jaar geleden had gevraagd of vrouwen wiskunde kunnen leren, was het absurde antwoord ‘nee’ geweest. Gelukkig weten we tegenwoordig beter. Het internet biedt beginnende programmeurs oneindig veel lesmateriaal. Maar toegang alleen is niet motiverend genoeg om te leren. Steeds meer scholen zien dat we dit gezamenlijk moeten leren.

Bron: Forbes.com

2018-Apr-13

Weer een feestelijke workshop, bij de Buut

Het was leuk om de leerlingen van de Buut te leren programmeren met robots. Leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 met elkaar. We sloten de workshop af met een robot-dansje op koningsspelenlied Fitlala.

Workshop RoboSchool

Robot van Honda gaat helpen bij rampen

Honda ontwikkeld een flexibele robot die gaat helpen bij rampen. Hij vrij rondlopen zonder snoer, omdat die op een grote batterij werkt. Ook kan die tegen wat regendruppels zonder te ontploffen. Wie weet komt die je nog eens redden.

Bron: het vakblad IEEE Spectrum

2017-Sep-22

Leidsch Dagblad ontdekt RoboSchool

Het Leidsch dagblad kwam tijdens de pilot bij de Zijlwijkschool langs om een kijkje te nemen bij de robots en leerlijn van RoboSchool. Kate Brewer: “Ik weet dat sommige collega’s het spannend vinden, of dat het veel tijd in neemt. Maar ik vind het nuttig. Het is bovendien een fijne manier om de kinderen te laten samenwerken.

Bron: Leidsch dagblad